december 19, 2022

De oplossing op sneakersokken die afzakken is bedacht in 2019

Plan-B ontstond als een studentenbedrijf met een droom. Lees hier over de eerste stappen van Plan-B en de visie die het uitdraagt.

De oplossing: sneakersokken met aan de rand van de sok een onderbroekenband

Enkele jaren geleden, tijdens een doodnormaal schoolproject, is het allemaal begonnen. Toen hebben wij de sok opnieuw uitgevonden. Het concept waar Plan-B bekend van is: De sok met aan de bovenkant een onderbroekenband. Het idee: nooit meer afzakkende sneakersokken. De details zorgen voor de perfecte match met jouw sneakers.

 

Van prototype tot patent en media-aandacht

‘s Werelds eerste sok met onderbroekenband werd gemaakt door grootmoeder. Deze sok was (zoals je hieronder kunt zien) met veel liefde gemaakt. Dit was de start van ons concept en gaf de boost om direct door te zetten. Met behulp van een legendarische leraar werd ook al snel een Nederlandse patentaanvraag geregeld. Vanaf dat moment konden we vrijuit de ontwikkeling uitbreiden om de sneakersok te verbeteren.

 

 

Student company van het jaar 2019

Het schoolproject ging een eigen leven leiden en deelneming in student company van het jaar 2019, georganiseerd door jong Ondernemen, resulteerde in de felbegeerde eerste plek. Door de winst kregen we naast een ticket voor de Europese finale in Oslo ook een grote hoeveelheid aan media-aandacht. Ons product trok veel aandacht van mediazenders zoals RTL, het AD en verschillende radiostations. Binnen één dag was onze voorraad sokken uitverkocht. Het enthousiasme om door te gaan en een doorstart te maken werd alsmaar groter. En dat hebben we gedaan. Na drie jaar van bloed, zweet en tranen wordt onze sneakersok nu eindelijk op de markt gebracht. Goed werk heeft nou eenmaal tijd nodig.

s' werelds eerste prototype sok met onderbroekenband met oma en opa

Onze visie: geloven in vernieuwing en een Plan-B

Wij geloven dat er altijd ruimte is voor vernieuwing, hoe plat­getreden een markt ook is. Dat vraagt doorzettingsvermogen en geloof in jezelf, maar wij gaan geen uitdaging uit de weg. Als ondernemers, maar vooral ook als personen weten wij maar al te goed dat het leven altijd een andere wending kan aannemen. De wereld om ons heen verandert sneller dan we onze kont kunnen keren. Dat vergt veel flexibiliteit: want vandaag biedt geen garanties voor morgen. Een plan-B is niet geschreven maar ontstaat doordat je leert omgaan met onverwachte omstandigheden. Deze filosofie is diep geworteld in ons bedrijf. Op deze manier kijken we vooruit met een kritische blik en kunnen we altijd verbetering creëren. Die uitdaging is wat ons aantrekt. Het is nooit te laat, er is altijd nog een Plan-B. Wie weet waar dat jou brengt.

Mede-oprichter Harris van Eijk
Harris van Eijk
Financieel & Logistiek

Laatste Blogs

Laatste Blogs