Gebruikersvoorwaarden

Artikel 1 – Maandplan

1.1. Maandplan. Je Plan-B maandplan abonnement wordt maandelijks verlengd totdat het wordt opgezegd. Opzeggen gaat via het account dat wordt aangemaakt bij aanmelding. Bij aanmelding verstrek je tevens jouw betaalgegevens voor een betaalmiddel. Betaalmiddel betekent een actueel, geldig, geaccepteerd en op de aanmeldpagina genoemd betaalmiddel van het betreffende land dat van kan worden bijgewerkt. Bij aanmelding vragen wij je €0,01 verificatiekosten te betalen, zodat wij jouw bankrekeningnummer en/of overige betaalgegevens kunnen koppelen aan je account. Ook kunnen we op deze manier fraude tegengaan. Door je aanmelding geef je ons toestemming om maandelijks de lidmaatschapskosten via een automatische incasso voor de komende maand af te schrijven via jouw betaalmiddel, tenzij je binnen de proefperiode je lidmaatschap opzegt.


1.2. Eeerste sokkenkeuze. Bij je eerste aanmelding kun je het design van jouw eerste paar sokken kiezen. Hierna ontvang je maandelijks een nieuw paar sokken waarvan je niet weet hoe deze eruit ziet. De sokken van de desbetreffende maand kun je niet ruilen voor eerder uitgebrachte sokken.

 

1.3 Opzeggen. Gedurende de hele looptijd van je maandplan-lidmaatschap kun je opzeggen. Voor opzeggingen hanteren wij een opzegtermijn van een maand.

 

 

Artikel 2 – Jaarplan


2.1. Jaarplan. Je Plan-B jaarplan abonnement wordt jaarlijks voortgezet totdat het wordt opgezegd. Opzeggen gaat via het account dat wordt aangemaakt bij aanmelding. Bij aanmelding verstrek je tevens jouw betaalgegevens voor een betaalmiddel. Betaalmiddel betekent een actueel, geldig, geaccepteerd en op de aanmeldpagina genoemd betaalmiddel van het betreffende land dat van tijd tot tijd kan worden bijgewerkt. Net zoals bij de aanmelding voor een jaarplan vragen wij ook hier €0,01 verificatiekosten te betalen, zodat wij jouw bankrekeningnummer kunnen koppelen aan je account. Ook kunnen we op deze manier fraude tegengaan. Door je aanmelding geef je ons toestemming om jaarlijkse de lidmaatschapskosten via een automatische incasso voor het komende jaar af te schrijven via jouw betaalmiddel, tenzij je binnen de proefperiode je lidmaatschap opzegt.

 

2.2. Eerste sokkenkeuze. Je kan alleen het design van je eerste sokken kiezen, dit doe je tijdens het aanmelden. Vervolgens ontvang je elke maand een nieuw paar sokken waarvan je niet weet hoe deze eruit ziet. De sokken van de maand kun je niet omwisselen voor eerder uitgebrachte sokken.

 

2.3 Opzeggen. Je kan tot de afschrijving van een volgend je jaarplan-lidmaatschap opzeggen. Doe je dat niet dan wordt je jaarplan met een jaar verlengd. Je wordt hier elk jaar veertien dagen voor deze afschrijving via de mail aan herrinerd.

 

 

Artikel 3 – Proefperiode


3.1 Proefperiode. Bij Plan-B krijgt elke nieuwe en unieke klant een paar proefsokken dat de klant zelf kan kiezen. Om een uniek account aan te maken, moet je een uniek e-mailadres, bankrekeningnummer en adres opgeven. Elk bankrekeningnummer, adres en e-mailadres kan slechts één keer worden gebruikt. Als een gebruiker niet voldoet aan deze voorwaarden, worden de extra ontvangen sokken waarvoor niet of een lager tarief voor is betaald, in rekening gebracht. De openstaande kosten worden berekend aan de hand van het dan geldige maandbedrag voor maandabonnees.

 

3.2 Duur proefperiode en verzending. De proefperiode begint met een verzendperiode van maximaal 10 dagen, gevolgd door een testperiode van 5 dagen. Tijdens deze verzendperiode doen we ons uiterste best om de sokken op tijd bij jou te bezorgen. Echter, het kan voorkomen dat er problemen ontstaan bij de postdienst, waardoor de levering vertraging kan oplopen. Mocht de levering van de eerste bestelling om welke reden dan ook langer dan 10 dagen duren, willen we je erop wijzen dat dit buiten onze directe controle valt. In het geval dat de sokken niet op tijd worden geleverd, ligt de verantwoordelijkheid bij jou als klant om je abonnement te beheren of contact met ons op te nemen om de proefperiode te verlengen zodat het lidmaatschap niet actief wordt voor je jouw eerste paar sokken binnen hebt.

3.3 Verzendproces. Jouw eerste bestelling wordt de eerstvolgende maandag om 12:00 verzonden. Normaliter betekent dit dat de sokken de volgende donderdag of vrijdag binnenkomen.

Indien er een foutief adres is opgegeven tijdens de aanmelding, vervalt het recht op een korting op de eerste sokken. Als de sokken door ons retour worden ontvangen kunnen de sokken opnieuw worden verzonden tegen een meerprijs van €3,95,-. Deze kosten voor een eventuele tweede zending kunnen later, maar nooit zonder overleg met de klant, in rekening worden gebracht.

 

3.4. Aanmerking proefperiode. Ieder nieuw en uniek lid komt één keer in aanmerking voor een proefperiode. Een klant dient daarvoor te voldoen aan de voorwaarden die punt “3.1 Proefperiode” zijn opgenomen. Plan-B bepaalt naar eigen inzicht of iemand in aanmerking komt voor een proefperiode en kan de voorwaarden of duur beperken om misbruik van de proefperiode te voorkomen. We behouden daarbij dus het recht om onterechte kortingen en voorwaarden met terugwerkende kracht in te trekken en eventuele kosten in rekening te brengen.

 

3.5. Lidmaatschapskosten Maandplan. Aan het einde van elke maand schrijven we de lidmaatschapskosten voor de levering van de sokken van de opvolgende maand automatisch af via je betaalmiddel, tenzij je je lidmaatschap voor het einde van de proefperiode opzegt.

 

3.5. Lidmaatschapkosten Jaarplan. We schrijven de kosten voor een jaarplan af op de laatste dag van de maand die opvolgend is nadat je 15-daagse proefperiode is geëindigd. Daarna schrijven we de jaarlijkse lidmaatschapkosten af in de laatste maand van je huidige jaarplan via je betaalmiddel, tenzij je jouw lidmaatschap een maand voor het einde van het huidige lidmaatschap opzegt. Je wordt hieraan herrinert via het e-mailadres dat door jou bij de registratie is opgegeven.

 

3.6 Opzegtermijn. Het Plan-B lidmaatschap wordt na de proefperiode automatisch verlengd. Vijf dagen nadat je jouw aanmelding hebt verricht kun je de overeenkomst per direct beëindigen. Na de testperiode geldt een opzegtermijn van één maand en heb je geen recht op een herroepingstermijn om de overeenkomst per direct te beëindigen.

 

 

Artikel 4 – Betaling en opzegging


4.1. Lidmaatschapkosten. De kosten voor het Plan-B lidmaatschap worden maandelijks of jaarlijks automatisch afgeschreven via het betaalmiddel dat is gekoppeld bij aanmelding. Je kunt je betalingsoverzicht bekijken en eerdere betalingen inzien door in te loggen op onze website en naar het besteloverzicht te gaan in je account.

 

4.2. Betaling en levering. De lidmaatschapkosten van Plan-B worden afgeschreven vóór de levering van de sokken. De afschrijving vindt plaats aan het einde van elke maand en de levering vindt plaats rond de 22e van de volgende maand.

 

4.3. Betaalmiddel. Om een lidmaatschap van Plan-B af te nemen, dien je een geldig betaalmiddel te verstrekken. Je kunt je betaalmiddelen bekijken of wijzigen via “mijn account”. Houd er rekening mee dat sommige betaalmiddelen kosten in rekening kunnen brengen, zoals kosten voor internationale transacties of andere kosten voor de verwerking van je betaalmiddel. De lokale belastingen kunnen per betaalmiddel verschillen. Neem voor meer informatie contact op met de aanbieder van je betaalmiddel.

 

4.4. Opzegging. Je kunt op elk moment online je Plan-B lidmaatschap opzeggen via je account. Nadat je je hebt afgemeld, blijf je toegang houden tot je account en kun je je lidmaatschap opnieuw activeren. Ga naar het gedeelte “mijn abonnementen” in je account om je lidmaatschap te stoppen. Nadat je de wijziging hebt doorgevoerd, ontvang je een bevestigingsmail op het mailadres dat is aangemaakt tijdens de aanmelding. Houdt hierbij wel rekening met een eventuele opzegtermijn van één maand waardoor er dus nog een afschrijving kan plaatsvinden voor een laatste verlenging van het lidmaatschap.

 

4.5. Wijzigingen. We behouden ons het recht voor om ons lidmaatschap en de prijs van onze service van tijd tot tijd te wijzigen. Eventuele prijswijzigingen of wijzigingen in ons lidmaatschap zijn echter pas 14 dagen na kennisgeving van toepassing.

 

4.6. Gegevensbeheer. Je kunt gebruik maken van het “Recht van inzage” om een overzicht te krijgen van welke persoonsgegevens we van je hebben vastgelegd. Je kunt je gegevens wijzigen en gebruik maken van het “Recht op correctie”. De meeste gegevens kun je zelf online aanpassen via je account.

 

4.7 Storneringen. Bij storneringen van transacties gelden de volgende voorwaarden. De klant is verantwoordelijk voor het betalen van de storneringskosten van €10,-. Bij een eerste (on)terechte stornering volgt er een waarschuwing en zullen de storneringskosten niet in rekening worden gebracht. Bij een tweede (on)terechte stornering worden de kosten wel in rekening gebracht of verrekend bij een eventuele terugbetaling. We raden daarom aan om niet te storneren maar altijd eerst contact op te nemen met onze klantensupport via het mailadres: Contact@planbsocks.com. Het beoordelen van verzoeken tot terugbetaling valt onder de verantwoordelijkheid van de klantensupport van Plan-B en is onderhevig aan goedkeuring volgens de gestelde gebruikersvoorwaarden. Plan-B behoudt het recht om een verzoek tot terugbetaling af te wijzen indien niet wordt voldaan aan de geldende gebruikersvoorwaarden. In gevallen waarin een terugbetalingsverzoek wordt goedgekeurd, zal het restitueerbare bedrag verminderd worden met de storneringskosten van €10,- alvorens over te gaan tot terugbetaling aan de klant. 

 

 

Artikel 5 – Retourneren & Garantie


5.1. Retourbeleid. Indien je sokken binnen 30 dagen na ontvangst (door normaal gebruik) kapot gaan, bieden wij kosteloos een nieuw product aan zonder dat je het defecte product moet terugsturen. Je dient hier wel te voldoen aan onze retourvoorwaarden, zoals beschreven in 5.2 Garantievoorwaarden en 5.3 Retourvoorwaarden. Het recht op een retouraanvraag is enkel geldig op sokken die tegen betaling zijn ontvangen, op gratis sokken zit dus geen garantie. Om een retouraanvraag in te dienen, ga je naar de retourpagina doormiddel van deze link. Of ga naar ‘retourneren’ onderaan de homepagina. Na het indienen van je verzoek ontvang je binnen twee werkdagen later terugkoppeling op het mailadres dat is gekoppeld aan je account. Om misbruik te voorkomen behoudt Plan-B het recht om het defecte product terug te vorderen en het terug te laten sturen door de klant. Kosten voor een eventuele retourzending worden niet vergoed.

 

5.2. Garantievoorwaarden. Om in aanmerking te komen voor onze retourregeling dien je te voldoen aan de volgende vier voorwaarden:

  1. De sokken zijn maximaal 30 dagen geleden ontvangen.
  2. Het retourformulier is correct ingevuld en bevat een foto van het defecte product.
  3. Er mag geen openstaande betaling zijn.
  4. Eventuele voorgaande retouraanvragen moeten zijn afgerond.

5.3 Retourvoorwaarden. Indien Plan-B verzoekt om een retourzending van het defecte product, dient het product in degelijke verpakking te worden teruggestuurd naar het volgende adres: Beemdstraat 10, 5711CV Someren TAV Plan-B. Eventuele verzendkosten zijn voor rekening van de klant, tenzij anders overeengekomen tijdens het onderlinge contact. De reden om de kosten voor retourzending aan de klant toe te wijzen is om misbruik te voorkomen. Als het geretourneerde product in goede staat is ontvangen en aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, zal Plan-B binnen 5 werkdagen na ontvangst een vervangend product versturen of, indien onderling overeengekomen, het aankoopbedrag restitueren.

 

Artikel 6 – Kortingen


6.1 Kortingsbeleid. Het is niet mogelijk om kortingen te combineren met andere kortingen, kortingscodes en/of aanbiedingen.

 

 

Artikel 7 – Heractivering


7.1. Heractiveren. Als je ervoor kiest om je lidmaatschap op te zeggen, blijft je account bestaan en kun je op elk moment inloggen om je gegevens in te zien en je account opnieuw te activeren. Als je besluit om opnieuw lid te worden, wordt je lidmaatschap automatisch geactiveerd bij de eerstvolgende afschrijving en zul je de opvolgende maand nieuwe sokken ontvangen. Bij heractivering worden direct de voorwaarden van een actief lidmaatschap van kracht, aangezien je al een keer de proefperiode hebt doorlopen bij je oorspronkelijke aanmelding.

 

7.2. Actief lidmaatschap. Na heractivering ben je weer een actief lid. Er geldt dan geen nieuwe proefperiode en je moet rekening houden met de reguliere opzegtermijn van een maand.

 

 

Artikel 8 – Algemeen


8.1. Leeftijdsgrens. Om lid te worden van Plan-B en een lidmaatschap af te sluiten, dien je minstens 18 jaar oud te zijn of meerderjarig volgens de wetgeving van je provincie, regio of land.

 

8.2. Gebruikersverantwoordelijkheid. De gebruiker die het Plan-B account heeft aangemaakt en via wiens betaalmiddel de lidmaatschapskosten worden afgeschreven, heeft volledige toegang en controle over het account. Als gebruiker ben je verantwoordelijk voor alle activiteiten die plaatsvinden via het account. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de gegevens die je verstrekt met betrekking tot je account juist zijn en up-to-date worden gehouden. We behouden het recht om je account te beëindigen of tijdelijk te blokkeren om jou, Plan-B of onze partners te beschermen tegen identiteitsdiefstal of andere frauduleuze activiteiten.

8.3 Storneringen. Indien er sprake is van één of meer wanbetalingen behoudt Plan-B een klant blokkeren voor toekomstige bestellingen of aanmeldingen. Ook behoudt Plan-B het recht om kosten die gemoeid zijn met stornaties (€10,-) en overige incassokosten (€40,-) later in rekening te brengen. Uiteraard zullen deze kosten alleen in rekening worden gebracht nadat dit is gecommuniceerd naar de des betreffende klant.

 

 

Artikel 9 – Overig


9.1. Toepasselijk recht. Deze gebruiksvoorwaarden worden beheerst door en geïnterpreteerd volgens het Nederlands recht. Het is echter belangrijk om te vermelden dat deze voorwaarden geen afbreuk doen aan eventuele dwingende consumentenbeschermingswetten die mogelijk van toepassing zijn in jouw land.

 

9.2. Klantensupport. Als je vragen hebt over onze service of hulp nodig hebt bij je account, kun je terecht op onze bij de ‘Frequently asked questions pagina’ (FAQ-pagina). Je kunt de link ‘FAQ’ vinden onder elke pagina van de website.

 

9.3. Geldige bepalingen. Indien één of meerdere bepalingen van deze gebruiksvoorwaarden ongeldig, onwettig of niet-afdwingbaar worden geacht, dan blijven de resterende bepalingen geldig, wettig, afdwingbaar en onverminderd van kracht.

 

9.4. Wijzigingen van de Gebruiksvoorwaarden. Plan-B behoudt zich het recht voor om deze gebruiksvoorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen. We zullen je minimaal 30 dagen van tevoren op de hoogte stellen voordat deze wijzigingen van kracht worden.

 

9.5. Elektronische communicatie. We sturen je belangrijke informatie over je account, zoals betalingsautorisaties, facturen, wachtwoordwijzigingen, wijzigingen van je betaalmiddel(en), bevestigingsberichten en kennisgevingen, uitsluitend in elektronische vorm. Deze informatie wordt verzonden naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij je registratie.