augustus 12, 2023

Twee werelden verenigd in een paar sneakersokken

Betreed de wereld van Plan-B sneakersokken, waar een onderbroek voor aan je voeten een revolutie teweegbrengt in de sokkenindustrie.

Onze sneakersokken combineren twee verschillende materialen en weeftechnieken om het beste van beide werelden te bieden. Terwijl de sokken gebreid worden, is de elastische band geweven.

Met behulp van geavanceerde circular knitting machines worden onze sneakersokken gemaakt. Er zijn twee manier om een sok te breien. Namelijk met single cylinder of double cylinder technologie. Maar waarom kiezen wij voor de single cylinder? Simpelweg omdat het de balans biedt tussen elegantie en functionaliteit. De dunne bovenkant van onze sneakersokken zorgt voor minimale overlap met de elastische tailleband, wat zorgt voor een nieuwe draagsensatie. En dat is nog niet alles! 

 

Samenwerken met de fabriek!

In samenwerking met onze fabrieken hebben we een speciale breistructuur gebruikt voor de bovenkant van onze sokken, om een optimale hechting van de onderbroekenband te garanderen. We kozen voor een verfijnd pique breisel en een ribstructuur die de onderbroekenband naadloos verbindt met de sneakersokken. Comfort? Zeker! Een stijlstatement? Absoluut!  

 

Maar er is meer. Onze sneakersokken combineren twee verschillende materialen en weeftechnieken om het beste van beide werelden te bieden. Terwijl de sokken gebreid worden, is de elastische band geweven. Het breisel bestaat uit draden die samenkomen in een golvend patroon. Dit zorgt voor zorgt voor comfort en een aangename warmte. Het weefsel (de onderbroekenband) daarentegen, met zijn kettingdraden in de lengterichting en inslagdraden in de breedterichting, biedt een compactere structuur die logo’s scherp en helder laat zien. Dit zorgt voor een stijlvolle uitstraling die de aandacht trekt en houdt de sok stevig op zijn plaats.

 

Onze sneakersokken hebben niet alleen oog voor stijl, ze hebben ook een functionaliteit die de concurrentie overtreft. Het weefsel van de onderbroekenband is steviger en vormt zich perfect naar de vorm van je voeten en benen, waardoor de sokken op hun plek blijven en niet afzakken. Dit is te danken aan de speciaal ontworpen onderbroekenband die we gebruiken. In een gespecialiseerde onderbroekenfabriek wordt deze band met uiterste precisie vervaardigd, zodat we de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Vervolgens worden de onderbroekenbanden zorgvuldig met de hand aan de sokken bevestigd in onze sokkenfabriek. Dit is vakmanschap dat je voelt bij elke stap die je zet. 

Bij Plan-B streven we niet alleen naar hoogwaardige producten, maar ook naar duurzaamheid. Daarom hebben we gekozen voor het gebruik van Better Cotton, een initiatief dat zich inzet voor een duurzame katoenteelt. Onze sneakersokken bestaan uit een perfecte mix van hoogwaardig katoen en polyester, waardoor ze ademend en zweetbestendig zijn. Daarnaast hebben we extra aandacht besteed aan de kritieke punten van de sok, zoals de teen en hak, waar slijtage vaak voorkomt. Deze gebieden zijn versterkt om een langere levensduur te garanderen. 

 

Wij geloven dat er altijd ruimte is voor verbetering. Als nieuwkomer in de sokkenmarkt, beseffen we ons dat de kosten snel kunnen oplopen. Maar we laten ons niet tegenhouden, integendeel. Naarmate we groeien, genieten we van steeds grotere schaalvoordelen en hebben we de mogelijkheid om nieuwe verbeteringen door te voeren.

 

Stilzitten is geen optie voor ons. We luisteren elke dag naar de feedback van onze klanten en nemen dit mee in de ontwikkeling van onze sneakersokken.  

mede-oprichter Jari van den Broek
Jari van den Broek
Productie & Inkoop

Laatste Blogs

Laatste Blogs